Musserende viner kan også nytes til hverdag og ikke bare til fest.  Ofte er en god Prosecco eller Cremant midt i blinken sammen med en fiskerett til middag eller når hverdagen skal småfeires.  Men da er det kanskje greit med et glass i stedet for en hel flaske?

En Champagnestopper er et veldig nyttig verktøy og perfekt som smågave til jul. Man forstår ikke hvor nyttig den er før man har en! Nå får jeg ikke lenger dårlig samvittighet ved å åpne en flaske med bobler selv om det er midt i uken. Det er bare å sette Champagnestopperen på og oppbevare flasken i kjøleskapet, så er den “good to go” i flere dager.

Champagnestoppere i forskjellige prisklasser

Det finnes mange forskjellige varianter av Champagnestoppere i både plast og metall.  Noen er veldig elegante og andre er bare praktiske.  Det som er viktig uansett er at stopperen sitter så godt på flasken at den beholder trykket, slik at boblene ikke forsvinner.  Det er så mye trykk i en flaske med musserende vin (opptil 6 atm – dvs like mye som et bussdekk!) at det er viktig at stopperen har en god mekanisme som holder korken på plass – for eksempel en metallklemme som holder godt rundt flasken.

Champagnestoppere kan kjøpes i forskjellige prisklasser fra blant annet Vinmonopolet, Clas Ohlson, Kitchen og Jernia.

Interessert å være med på vinkurs hos oss?

Hei, We are using cookies, is that ok?